zaterdag 12 februari 2011

Geen uitdrogings producten meer!

Het is superslecht voor je huid: producten die je huid uitdrogen. Ze beloven bijvoorbeeld puistjes te stoppen en een gezonde huid neer te zetten. Dat is niet goed!!! Ik zal uitleggen hoe het namelijk werkt:

Je huid heeft talgklieren. Als je puistjes hebt zijn je talgklieren ontstoken of verstopt: er zit dan bijvoorbeeld vet, talg en andere viezigheden in je talgklieren. Die viezigheden gaan zich dan ophopen en moeten eruit: er ontstaat een puistje! Die producten die zeggen dat ze je huid droog maken zodat het vet uit je talgklieren verdwijnt en dus de puistjes ook. Alleen je huid is veel slimmer dan dat! Als je huid droger wordt, dan gaat je huid meer talg aanmaken zodat je huid minder vet wordt. Je huid maakt dan meer vet aan door die producten. En krijg je dus meer puistjes: not done dus!

Wat kan je dan wel doen?
Je kan ook producten gebruiken die je huid niet uitdrogen, bijvoorbeeld aloë vera créme. Dit helpt echt verschikkelijk goed tegen puistjes! Je kan ook een gewone dagcréme gebruiken die je huid goed verzorgt maar niet uitdroogt. Een goeie basis en huid is namelijk het halve werk!

Kijk dus voortaan uit met anti- puist producten!

Ik hoop dat je er wat aan hebt en in het vervolg je huid niet uitdroogt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten